En sevimli görünen ve birçok animasyona da karakter olarak tercih edilen sincap, uzun ve kalın kuyrukları ile dikkat çekiyor. Daha çok karasal iklim bulunan alanlarda yaşam alanı seçen sincaplar, genellikle sarımsı ve kahverengi tonlara sahiptir. Nadiren siyah ve turuncu renk tonlarında olanları da mevcuttur. Genel ağırlıkları yaklaşık olarak 15 gram ile 50 gram arasındadır. Genel uzunlukları işse 20 cm ile 25 cm arasındadır. Evcilleştirilmeye de oldukça müsait olan sincaplar, çok küçük yaştan itibaren eve ve bahçeye alınabilir. Daha çok yüksek kesimlerde yaşamayı sevdikleri için mutlaka evde de, yüksek bir yuvası ya da kafesi olmalıdır.
Meşe ve çam ağaçlarından çok fazla hoşlandıkları için, kafeslerinde ve yuvalarında bu tür renk ve kokulara sahip oyuncaklar bulundurabilirsiniz. Genel olarak korkak bir hayvan türü olduğu için, doğdukları andan itibaren evcilleştirilmeleri daha uygundur. Sincap özellikleri ve bakımı hakkında bilgileri biraz daha detaylandıralım.
Sincap Bakımı
Genel olarak bakıldığında sincap özellikleri arasında küçük kafaları, büyük kuyrukları ve fındık sever olmaları da yer alıyor. Evcil olarak bakmak istediğinizde mutlaka tüm özelliklerini göz önünde bulundurarak erken yaşlarda ve hatta doğumdan itibaren almak daha uygundur. Dış ortamı hiç göstermeden evcil hale getirilen sincapların bakımı da oldukça keyiflidir.
Temin edilen bu türe mutlaka çok geniş ve ferah bir ortam ayrılmalıdır. Kafes içinde bakıldığı takdirde, çok uzun süre kafeste kalmamasına özen gösterilmelidir. Uykuya daha rahat ve verimli bir şekilde dalabilmesi ve kendini özgür doğada hissedebilmesi için, kafesinin altında bir oyuk bulundurmak da çok önemlidir.
Sincap Yaşam Alanı
Evcil olarak bakılmak istenen sincaplar için, oluşturulacak olan alanın sincap bakımı kapsamında oldukça uygun olması gerekiyor. Mutlaka geniş bir alan yaratılması ve etrafa doğa görünümü verilmesi gerekiyor.
Ancak en ufak yaşta alınan sincapların evcilleştirilmesi ve bakılması daha kolaydır. Bu nedenle aldığınız sincabın daha ufak olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Yaşam alanı daha çok ağaç kavukları ve duvar oyukları olduğu için, eve de alışması açısından oyuklar oluşturmanız uygun olur.

Sincap Beslenme Yapımı
Otçul hayvanlar içerisinde yer alan sincaplar için özel olarak bahsedilen sincap beslenme skalası mevcuttur. Tıpkı filmlerde ve animasyonlarda görüldüğü gibi, sincaplar, ağaç kabukları, fındık, ceviz, yaprak ve badem gibi yiyecekleri tüketmekten büyük keyif alırlar. Genellikle bahar aylarında uyanan ve kış aylarında uykuya dalan sincaplar, uyanık kaldıkları aylarda tüm stoklarını sonuna kadar tüketmekten yanadır. Bu yiyeceklerin yanı sıra en sevdikleri diğer yiyecekler şunlardır.
Salyangoz ile Sincap Besleme
Canlı olarak tüketmekten hoşlandıkları diğer yiyecek ise salyangoz türleridir. Daha çok salyangoz bulunan alanlarda yaşamaları, bu canlıyı tüketmelerine uygun bir ortam sağlar. Salyangozları öldürmeden canlı bir şekilde yemekten hoşlanırlar.
Kuş Yumurtası ile Sincap Besleme
Çiğ bir şekilde yeni çıkmış olan kuş yumurtalarını sincaplar tüketmekten çok hoşlanırlar. Kuşlar yerinde bulunmadığı zaman hızlıca alıp kaçarlar ve beslenmelerinde kullanırlar.
Tavsiye Bağlantı: Sincap Kategorisi
Karınca ve Böcekler ile Sincap Besleme
Sincapların dillerinin uzandığı her alandaki canlı böcek ve karıncaları tüketmekten hoşlandıkları da bilinir. Yaşadıkları ağaç kavuklarını zararlı böceklerden tüketerek koruma altına almış olurlar.
Sincap Evcilleştirme ve Bakımı
Vahşi doğa hayvanlarından biri olan sincapları evcilleştirmek için ona uygun bir alan oluşturmak gerekir. Büyük bir kafes temin ettikten sonra rahatlıkla tüketim yapabileceği bir oyuk ve uykuya da rahatlıkla dalabilecekleri bir alan oluşturulmalıdır. Kafes içerisine dışarıdan temin edeceğiniz ağaç kabuklarını doldurarak onlara kendilerini özel bir doğa ortamında yaşadıkları hissini verebilir ve böylece daha kolay evcilleşmelerini sağlayabilirsiniz. Sincap bakımı konusunda ilgi ve alaka son derece önemlidir.
Benim bu sincaplara karşı çok fazla sempatim var, özellikleri oldukça güzel ama bakımı da hiç düşünüldüğü kadar kolay değil maalesef.